Jarig?

Hoeveel mensen zijn er gemidderld per dag jarig?

Hoeveel mensen zijn er in een jaar jarig?

Antwoorden: Jarig?

Avatar

Als je nagaat dat er elke seconde twee kinderen geboren schijnen te worden...

In een minuut zitten 60 seconden.
In een uur zitten 60 x 60 = 3600 seconden
In een dag zitten 24 x 3600 = 86400 seconden

Dat zijn 2 x 86400 = 172800 geboorten per dag, dus ook 172800 jarigen per dag.

365 dagen in een jaar, dus:
365 x 172800 = 63072000 jarigen per jaar

Samengevat:
172800 jarigen per dag
63072000 jarigen per jaar
Natasja91 | 26-10-2007 22:34

Avatar

Dit klopt niet want dit geld alleen voor de geboorten... En dus niet voor de mensen die al langer leven =D
27-02-2008 12:58

Avatar

Nee, dit aantal klopt niet.

Er vanuitgaande dat er 172.800 geboortes per dag zijn, is dit het minimale aantal. Wat dacht je van de kinderen die op deze geboortedag 1 worden, of 2, of 3, of 4... enz. enz. Misschien moet je dit getal met 70 vermenigvuldigen, omdat dat de gemiddelde leeftijd is. Dus 70 x 172.800 = 12.096.000 wereldwijd.
Dit is een gemiddeld aantal, omdat verjaardagen natuurlijk niet gelijkmatig over het jaar zijn verdeeld.

63072000 jarigen per jaar - dit klopt ook niet, omdat de wereldbevolking uit ruim 4 miljard mensen bestaat. Iedereen is elk jaar jarig, dus minimaal 4 miljard verjaardagen per jaar.
Als je terugrekent: 12.096.000 x 365 dagen = 4,4 miljard wat dus aardig klopt.
Frank | 27-02-2008 13:43

Avatar

Terugrekenen is inderdaad een stuk gemakkelijker duh!
21-07-2008 17:34

Avatar

Hoeveel uren zitten er in een jaar?
23-11-2008 10:23

Avatar

Hoeveel uren er in een jaar zitten? 8064 uren in een jaar. 24 uur per dag, 168 uur per week, 672 uur per maand en dus 8064 per jaar. Per eeuw is dat 806.400 uur. Klinkt best weinig he? Maar als je 806.400 uur moet wachten (is dus 48.000.000 minuten en bijna 3 miljard seconde) ben je inderdaad wel een eeuw verder. En trouwens, er worden geen 2 kinderen per seconde geboren want je hebt ook tweelingen. Ik schat misschien de ene seconde 10 kinderen en de andere seconde misschien wel 1 kind. Of zelfs een seconde helemaal geen, want anders zou de hele wereld zwanger moeten zijn en dat is ook niet echt het geval. Ik zelf ben 45 jaar en heb alleen een zoon Mike van 16 dat geboren in op 6 december om 23:59:59. Maar is ie dan op 6 of op 7 december geboren? En zo is het ook met hoeveel kinderen er per seconde worden geboren, want men vergeet de minuten.!
08-03-2009 18:24

Avatar

Klopt niet. 24x7dagen=168 xweken=52=8736 uren per jaar. Dus anoniem beter leren tellen niet elke maand heeft maar 4 weken.
Irma | 08-03-2009 18:31

Avatar

Sorry Irma, maar jouw berekening klopt ook niet. Een jaar heeft 365 dagen, dus 365 x 24 uur = 8760 uur.
Als je wil weten hoeveel mensen er gemiddeld per dag jarig zijn, deel je de wereldbevolking gewoon door 365 dagen.
Dus ( ongeveer ) 4 miljard delen door 365 = ( ongeveer ) 11 miljoen. ( wijkt maar een klein beetje af van m'n vorige antwoord )
Frank | 09-03-2009 16:15

Avatar

Oeps foutje, Frank je hebt gelijk en dan hebben we het nog niet eens over een schrikkeljaar gehad.(zie je ook hoe makkelijk je een berekening volgt zonder verder te denken, uren x dagen is veel makkelijker dan de ingewikkelde berekening die ik navolgde en fout ook nog)
Irma | 09-03-2009 16:25

Avatar

Oh ja, een schrikkeljaar was ik ook vergeten. Dat wordt dan 365,25 x 24= 8766. De wereldbevolking bestaat trouwens inmiddels uit 6,7 miljard wat je deelt door 365 = ruim 18 miljoen jarigen gemiddeld per dag. Da's veel taart...
Frank | 10-03-2009 10:34

Avatar

Beter doe je gewoon het aantal mensen dat op de aarde leefd gedeeld door 365.25.dat zijn de gemiddelde jarige per dag. zo moeilijk is dat toch niet...?
15-03-2009 14:18

Avatar

Ik snapte het al niet
12-05-2009 18:23

Avatar

Wat denk je ervan als je gewoon 6.000.000.000 mensen neem, en dat deel door 365,25 dagen = 16.427.104 mensen dat deel je door 24 = 684.462 mensen die jarig zijn per uur. en ik denk dat het aantal doden en geboren ongeveer gelijk is, dus.
28-05-2009 22:14

Avatar

Om de hveel seconde gaat er iemand dood
22-06-2009 20:11

Avatar

Ik snap er nix van wat ik wel weet is dat je langer dood bent dan levend!
21-08-2009 13:31

Avatar

Je hebt wel gelijk het klopt helemaal:D
10-10-2009 09:32

Avatar

Wat denk je ervan als je gewoon 6.000.000.000 mensen neem, en dat deel door 365,25 dagen = 16.427.104 mensen dat deel je door 24 = 684.462 mensen die jarig zijn per uur. en ik denk dat het aantal doden en geboren ongeveer gelijk is, dus.
Anoniem | 28-05-2009 22:14 Spacer

Als dit klopt dan stijgt de populatie van de wereldbevolking toch niet?
Dit is juist wel het geval
25-01-2010 16:44

Avatar

Volgens Wikipedia: 2005: 6.515 miljard mensen 2050: 8.909 miljard mensen
Per jaar zal het dus vanaf 2005 gemiddeld: (8,909-6,515):(2050-2005)= 0,532 miljard stijgen.
van 1005 naar 2011 = 6 jaar. Nu, in 2011, is dus het aantal mensen ongeveer 6,515+(0,532x6)=
9,707 miljard. Per jaar stijgt het inwoneraantal harder, dus zal het iets minder zijn. Laten we zeggen
9,7 miljard mensen in dit jaar (2011).


Die 9,7 miljard mensen zijn allemaal op één dag jarig. Een jaar heeft 365 dagen,
9.700.000.000 (9,7 miljard) : 365 = 26.575.432,47 mensen per dag jarig.

Samenvatting / Antwoord:
Dit jaar (2011) zijn er ongeveer 9,7 miljard mensen op de wereld (berekend m.b.v wikipedia gegevens)
Dat betekent dat er per dag ongeveer 26.575.432,47 (afgerond 26,6 miljoen) mensen jarig zijn.

(dit kan nooit geheel kloppen, want:
- Inwoneraantal is nooit 100% duidelijk
- Inwoneraantal variëerd
- De groei van inwoners is gebaseerd op een verwachting
- Er zijn ook schrikkeljaren
Maar volgens relatieve berekeningen en schattingen is dat het antwoord waar ik op kom)

13-03-2011 16:08

Avatar

In een minuut zitten 60 seconden.
In een uur zitten 60 x 60 = 3600 seconden
In een dag zitten 24 x 3600 = 86400 seconden

Dat zijn 2 x 86400 = 172800 geboorten per dag, dus ook 172800 jarigen per dag.

365 dagen in een jaar, dus:
365 x 172800 = 63072000 jarigen per jaar

Samengevat:
172800 jarigen per dag
63072000 jarigen per jaar
16-05-2011 16:52

Avatar

Sommige mensen zijn echt dom, aantal geborenen keer een willekeurige leeftijd, niet iedereen wordt 70.

a = vorige bevolkingsaantal van de wereld
d = aantal dagen per jaar
g = aantal geborenen
s = aantal sterftes
v = verjaardagen

v = (a + (g - s))/d
29-11-2012 00:11

Stel een kwero 


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Jarig?