Hoe is de wereld ontstaan

Hoe is de wereld ontstaan?

Sommige zeggen dat de wereld is gemaakt door God, andere geloven in de evolutie theorie. Maar hoe is de wereld nou ontstaan? Ik snap er werkelijk niets meer van, wie kan mij antwoord geven op deze vraag, alvast bedankt.

Antwoorden: Hoe is de wereld ontstaan

Avatar

Big Bang of God; het is maar net waar je zelf in wenst te geloven.
Zelf houd ik het vooralsnog bij Big Bang.
Ook onvoorstelbaar maar tóch gelofwaardiger dan zo'n man met een baard op een wolk, die in een weekje tijd de hele wereld maakt. Dat lijkt me teveel op de sprookjes die mijn vader me vroeger vertelde.
Zsuzsa | 25-05-2009 00:51

Avatar

1) Het antwoord op die vraag vind je zo op Google
2) God is niet persé een verklaring voor het ontstaan van de wereld
3) Het scheppingsverhaal zoals dat in Genesis staat mag natuurlijk NIET letterlijk genomen worden (b.t.w.: het is niet een week maar zes dagen, de zevende dag nam hij rust.)
4) Je kan net zo goed gelovig zijn en tegelijk weten dat de Big Bang het begin was, alleen enkele extreem religieuze groeperingen in de VS ontkennen dat, en sommige andere religies.
5) God is niet 'een man met een baard op een wolkje'
6) De Big Bang is logisch, en (vind ik) niet onvoorstelbaar
7) De Big Bang is niet het begin van de wereld, maar van het heelal (alles dus), daarom is het ook de OERknal. Onze wereld is pas lang lang lang daarna ontstaan.
Kepela | 08-08-2010 17:23Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Hoe is de wereld ontstaan