Piramiden.

Hoe bouwden de egyptenaren hun piramiden?

Hoe konden de egyptenaren zulke grote piramiden bouwen?

Antwoorden: Piramiden.

Avatar

De grond werd perfect glad gemaakt door een slootje te graven rondom de basis. Een gigantische waterpas, a.h.w. De oriŽntatie naar de 4 windstreken werd uitgezet door te mikken op de poolster. En dan zetten ze een heleboel mensen een lange tijd aan het werk. Cheops liet zo'n 10.000 man een jaar of tien sjouwen. Daar werden ze overigens redelijk voor betaald, maar een bťťtje verplicht was het wel. Werk voor de farao gold als een soort belasting. De stenen werden met sleŽen naar de piramide gebracht, over paden van boomstammen die glad gehouden werden met water. Tegen de pyramide bouwde ze een helling van zand en stenen die ze met de piramide mee lieten 'groeien'.
De grootste massa van een piramide zit natuurlijk in het midden, onder de top. Om te voorkomen dat dat gewicht de basis zou verpletteren bouwden ze de lagen een beetje naar binnen hellend op, zodat de druk vanuit het midden meer over de basis verspreid werd.
Het waren slimme architekten, goede wiskundigen en harde werkers. En bovenal: de farao was de god die het leven in Egypte leefbaar hield. Daar heb je wel wat voor over.
MartinM | 28-11-2011 17:52 0.0Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Piramiden.

Farao, welke taal? Talen | 3 | 22-01 12:09